tisdag 28 januari 2014

I morgon ?

Tanten slog, lite tveksamt, upp sina ögon i vad som inte visade sig vara den arla morgonstunden. I sitt sömndruckna tillstånd försökte tanten febrilt list ut hur hon kunnat sova sig igenom tre olika alarm när hon med en klarvaken klarhet kom ihåg varför larmen tjutit.

Ni förstår tanten utövar en blodtryckshöjande och stressframkallande aktivitet som går ut på att allt som möjligen går att skjuta upp till nästa dag utförs nästa dag, om det mot förmodan inte går att skjuta upp en dag till. Detta gäller att tanten företar sig förutom att äta och sova där tanten med glädje utför aktiviteterna flera dagar på förhand.Nu hade tanten kvällen före lagt ifrån sig en tuggummiseg och svältårslång artikel med orden "jag hinner läsa den i morgon innan föreläsningen". Tanten hade även lurat i sig själv att hon är väckbar även då hon utför en av sina favorithobbyn.

Klockan informerade nu tanten om att hon var ohyggligt sen,vilket tanten glad i hågen ignorerade med ett "jag hinner nog även om jag drar mig" När klockan visade på "no chance i hell" steg tantens blodtryck radikalt och hennes stressnivå nåde nya höjder. Muttrandes över den orättvisa timantalet på dygnet lyckades tanten ta sig igenom artikeln och racercykla till föreläsningen. Där hon  möttes av nyheten att hon blandat ihop datumen och att föreläsningen skulle hållas först nästa vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar